diumenge, 23 de novembre del 2008

Blogs

Aquesta setmana ens van fer una conferència sobre l'ús dels blogs de forma educativa.

La conferencia va començar sobre com era l'ús quotidia dels blogs i experiències personals de la conferenciant. (Ús dels blogs, flogs, metroflogs) Com ella anava penjant blogs per tal d'exterioritzar el seu aprenentatge, vivencies i dubtes.

La segona part de la xerrada, i a través de les experiències personals explicades en la primera part, va anar dirigida a l'ús educatiu dels docents. Com a través de comentaris que li deixava gent interessada en el tema de l'educació, i com ella s'interessava reciprocament. Fent així que es crees una xarxa de blogs interessats en l'educació, que va unir amb aprenentatge i ús de les RSS.

La última part de la conferència va ser dirigida a l'ús educatiu dels blogs en relació als infants. Ens va ensenyar diferents idees de varies escoles sobre l'utilització dels blogs per tal de que els nens reflectissin allò que passava dins l'aula, i així els pares en fossin particeps. Experiència que va fer que, no només els pares sinò, també altres nens de l'escola també deixessin comentaris i entressin a formar part de la vida diaria a classe, ja fos deixant valoracions personals o donant idees.

La idea final va ser molt clara. La possibilitat de que tant pares, alumnes i moltes escoles, poguessin formar una gran xarxa a través d'internet i més concretament usant l'eina dels blogs, fent que tant a nivell familiar com a nivell de barri tots es sentissin part de l'escola, podent ajudar a l'educació dels infants.


VP: La part final de la conferència em va semblar força interessant, ja que va donar idees que possiblement no s'em haguessin acudit mai.

Però també cal dir que la primera i segona part de la xerrada va ser força aburrida, i em va recordar a un curs de reciclatge per a gent més aviat gran, ja que no només basant-me en l'ús d'internet que usaven tots els companys abans de la universitat, sinò també en el fet de que a classe de NTAE vam passar aquest nivell fa molt temps i actualment estem treballant coses molt més complicades. Cal remarcar que tots portem fent un blog desde el primer dia de classe, i no cal dir l'ús de fotologs i metroflogs que molta gent en té, de nivell extremadament baix comparat amb el facebook que pràcticament tothom té.

Potser jo hagués anat molt més directe a l'ús educatiu dels blogs, però englobat dins d'una conferència dirigida a moltes més coses i no a algo tant concret.